Pierre Robert – ett nygammalt varumärke?

Datum:

Dela:

För en något äldre generation förknippas namnet Pierre Robert med ett kosmetikaföretag som startades av en typisk entreprenör vid namn Knut Wulff. Han hade övertagit sin fars frisörsalong och hade själv öppnat flera egna och blivit kunglig hovleverantör. Han övergick dock till att leverera kosmetika under varumärket Pierre Robert. Idag är Pierre Robert ett helt annat företag.

Snabbfakta om Pierre Robert

VerksamhetTillverkare av underkläder och basplagg
HuvudkontorOslo, Norge
Butiker3 000 st i Skandinavien och Finland
FörsäljningskanalerOnline i Norden, dagligvarubutiker och återförsäljare
Webbplatswww.pierrerobert.se

Historia – kalsonger och trosor

Den första typen av underkläder var så kallade ländkläder. Sådana har funnits i tusentals år. Att sno ett tygstycke runt höften var naturligt och sådana kläder fungerade både som ytterplagg och underkläder. Från bilder känner vi igen grottmänniskor i sådana kläder men även avbildade människor i kulturer som den egyptiska, grekiska och romerska.

Vi kan då fråga oss när mer sofistikerade underkläder började användas. Kalsonger dök först upp under renässansen och introducerades av Maria av Medici. Sådana kläder var dock okända för de breda folklagren. Kvinnor ansågs inte behöva underkläder eller trosor, eftersom de klädde sig i långa kjolar. Män hade skjortor som var så långt tilltagna att kalsonger inte behövdes.

Det är först under senare hälften av 1800-talet som kvinnor mer allmänt började använda speciella underkläder. Män hade dock börjat använda kalsonger några decennier tidigare.

Moral kring kalsonger och trosor

En modern människa förundras ibland över tidigare generationers syn på kläder. Underkläder kallades för “onämnbara” plagg. De skulle finnas men aldrig bli omtalade. Idag kan man ibland höra någon skämtsamt kalla trosor och kalsonger för benkläder. Trots denna syn vet vi att närmast kroppen bar kvinnor särk och män skjorta. De skulle bestå av mjuk linne eller ylle och vara lättvättade.

Moralens väktare har naturligtvis haft synpunkter på underkläder och då främst kvinnornas. Underbyxor för kvinnor kunde i början på 1900-talet till och med betraktas som oanständiga. “Kalsonger för fruntimmer” blev förknippade med lättklädda kabaré- och teateraktörer.

Men hur är det ställt med underkläder och moral i dagens samhälle? Ingen har väl synpunkter på vilka underkläder vi väljer att bära. Förutom då våra välkända klädföretag visar upp alltför lättklädda kvinnor och män i sina annonser och reklampelare. Då kan till och med strumpbyxor bli till ett debattämne, som sysselsätter media i flera veckor.

Pierre Robert – brett utbud

Ett framgångsrikt företag i klädbranschen måste ha ett sortiment för damer och herrar och som är anpassat till olika livsstilar. Äldre tiders standardsortiment blir då ett minne blott. Den kvinna som ägnar sig åt träning och sport köper inte en odefinierad bysthållare utan en sport BH. Män kan ha olika smak vad gäller kalsonger och kan exempelvis välja cotton boxer. Den som vill ägna sig åt meditativa övningar kan köpa yogakläder från Pierre Robert.

I Pierre Roberts utbud finns flera kläder som lämpar sig för sport och motion. Vid sådana tillfällen är det bra att ha ett underställ närmast kroppen. Då går det att hålla sig torr även vid tuff ansträngning. Naturligtvis finns det också specifika träningskalsonger.

Leggings är ett plagg som kan användas på olika sätt. Plagget är definitionsmässigt benkläder utan fot och som tillverkas i elastiska material. Leggings betecknas ibland som tights, som kan bäras av såväl kvinnor som män. Dock får leggings anses vara ett damplagg.

Här följer några delar i Pierre Roberts kollektion:

  • Yogakläder
  • Strumpor till hela familjen
  • Mammakläder
  • Multipack
  • Fritidskläder
  • Underkläder till hela familjen
  • Web exclusives
  • Shop the Set

Pierre Robert – återförsäljare 

Kläder från Pierre Robert går att finna hos ett stort antal återförsäljare och outlets i de nordiska länderna. Företaget levererar ett brett sortiment av basplagg till bra priser och ibland går det att göra fynd på rea. Självklart förpackas vissa kläder i multipack, exempelvis strumpor. Det går även att finna kläder till en yngre generation, som underställ till barn.

Twitch Affiliate – En komplett guide för att bli en Twitch Affiliate

Vill du förvandla din passion för streaming till en lönsam karriär? Du kanske har stött på termen "Twitch Affiliate" flertalet gånger. Vid en första...

Att Investera i Spelbolag: Risker och Möjligheter

Investering i spelbolag kan vara en spännande och lönsam upplevelse. Vi lever i en tid då peleindustrin är i en snabb tillväxtfas, främst på...

Svenska tv-traditioner: 3 populära filmer som sänds samma dag varje år 

Den svenska befolkningen håller hårt i traditioner. Midsommar, Kalle Anka på julafton och nubben till påsksillen är viktiga inslag i det årliga livet som...

Förvandla Din Livsstil med Estetisk Plastikkirurgi: En Djupdykning i Bröstkirurgi

dagens samhälle är det allt vanligare att människor söker sätt att förbättra sitt utseende och öka sitt självförtroende. Estetisk plastikkirurgi har blivit ett populärt...

De bästa och mest intressanta matbaserade spelen

Tv-, dator-, mobil- och onlinespel är något som stadigt ökat i popularitet och idag är spelbranschen en av de absolut största inom nöjesbranschen. Från...