De bästa och mest intressanta matbaserade spelen

Datum:

Dela:

Tv-, dator-, mobil- och onlinespel är något som stadigt ökat i popularitet och idag är spelbranschen en av de absolut största inom nöjesbranschen. Från att ha varit något som ansågs som töntigt på nittiotalet till något som människor i alla åldrar gör har spel blivit en mångmiljardbransch som bara ser ut att fortsätta växa.

Att säga att det finns något spel för alla är inte en underdrift. Tack vare att spel blivit så populärt finns det idag hundratusentals, om inte miljontals, spel av alla sorter att välja mellan. I den här artikeln kommer vi fokusera och kolla närmare på några populära matbaserade spel, för dig som tycker om mat. 

Fruit Ninja

När iPhone var ett relativt nytt koncept på marknaden släppte Halfbrick Studios sitt otroligt populära spel Fruit Ninja. Spelet blev snabbt en stor succé och idag kan du spela det på bland annat iOS, Android och Windows. Spelet har nominerats till flera priser som Kids’ Choice Award för bästa app och People’s Choice Award för bästa mobilspel.

Spelet är simpelt. Frukter flyger upp på skärmen och ditt uppdrag är att som den ninja du är att skära frukterna i delar. Det gör du antingen med fingret om du spelar på en smartphone, eller med musen om du spelar på datorn. Du får poäng för varje frukt du skär, men akta dig för bomberna. 

Candy Crush

Ett annat omåttligt populärt mobilspel som spelas av miljontals än idag är Candy Crush. Det här charmiga spelet lanserades av det svenska företaget King 2012 och blev en omedelbar framgång. 

Candy Crush är ett sorts pusselspel där du som spelare ska matcha de färgade godisarna för att rensa spelplanen och klara av uppdrag. Spelet erbjuder flera olika banor och nivåer med nya utmaningar och svårighetsgrader som måste klaras av för att du ska komma till nästa nivå. 

Overcooked

Ett av de absolut charmigaste spelen på den här listan är Overcooked. I det här söta spelet från Team 17 spelar du tillsammans med andra i ett kök. Ni måste samarbeta för att tillsammans lyckas laga den mat som beställts. Spelet erbjuder speciella utmaningar och spellägen som livar upp och ger variation. 

Overcooked är ett perfekt spel för dig som vill ha ett roligt spel att spela tillsammans med dina vänner. Spelet kommer testa er samarbetsförmåga och efter ett tag fungerar ni förhoppningsvis som en väloljad maskin i köket. 

Cooking Simulator

Simuleringsspel fick sitt stora genombrott under 2010-talet och har sedan dess fortsatt att utvecklas. I Cooking Simulator från Big Cheese Studio och Forever Entertainment spelar du som en kock i första person. Ditt uppdrag är att utföra olika uppdrag och tillaga den bästa maten du kan.

Spelet bjuder på många olika utmaningar som en riktig kock ställs inför i ett kök och är väldigt kul för dig som vill testa på kocklivet. Du får nya beställningar som måste ut, köket måste omhändertas och maten får inte bli bränd. Ett spännande spel som vid tillfällen kan bli väldigt intensivt och stressfullt, precis som det riktiga kocklivet.

Gordon Ramsay: Hell’s Kitchen Slotmaskin

När det kommer till matlagningsprogram finns det nog inget mer ikoniskt och populärare program än Hell’s Kitchen av Gordon Ramsay. I den här slotmaskinen kastas du direkt in i programmet och behöver göra allt du kan för att vinna mot motståndarlaget.

Spelet är fullt av olika ikoner direkt tagna från tv-programmet, som olika maträtter, drycker och spelare. Medan du spelar hör du Gordon Ramsay kommentera din matlagning och du har chansen till flera olika bonusspel. Hitta ett casino utan svensk licens där du kan spela Gordon Ramsay: Hell’s Kitchen slotmaskin och kasta dig in i kökskampen. 

 

Twitch Affiliate – En komplett guide för att bli en Twitch Affiliate

Vill du förvandla din passion för streaming till en lönsam karriär? Du kanske har stött på termen "Twitch Affiliate" flertalet gånger. Vid en första...

Att Investera i Spelbolag: Risker och Möjligheter

Investering i spelbolag kan vara en spännande och lönsam upplevelse. Vi lever i en tid då peleindustrin är i en snabb tillväxtfas, främst på...

Svenska tv-traditioner: 3 populära filmer som sänds samma dag varje år 

Den svenska befolkningen håller hårt i traditioner. Midsommar, Kalle Anka på julafton och nubben till påsksillen är viktiga inslag i det årliga livet som...

Förvandla Din Livsstil med Estetisk Plastikkirurgi: En Djupdykning i Bröstkirurgi

dagens samhälle är det allt vanligare att människor söker sätt att förbättra sitt utseende och öka sitt självförtroende. Estetisk plastikkirurgi har blivit ett populärt...

Underskattade tjänster som kan underlätta din vardag

Det finns många tjänster som ofta underskattas, men som kan underlätta din vardag för både vanliga sysslor och för stora händelser. Tänk på att...