Olika kanaler och media att besöka online

Datum:

Dela:

Det finns mängder med saker att uppleva på nätet. World Wide Web är fyllt av diverse sajter, kanaler och mediaplattformar där du kan finna i stort sett allting du söker. Vare sig du är ute efter musik, nyheter eller någon form av underhållning, kan online-sfären i samhället bistå med det mesta. I den här artikeln kommer du kunna läsa om fem platser på nätet som alla erbjuder något speciellt inom sitt område.

Den bästa frukten på nätets mediaträd

Internet är en av de största revolutionerande teknologiska fenomenen som mänskligheten någonsin känt vid. Det är idag möjligt att göra i stort sett allt online, så länge du vet vart du skall söka dig. För musik, film och annan kultur, finns det inget som kan stå upp mott den bredden av utbud som internethar att erbjuda.

Du kan även finna mycket till finansiell vinning online. Många idag söker sig bland annat till spelsajter. Där kan man kamma hem stora summor pengar på sajter såsom casino utan svensk licens Trustly. Andra sätt att bli rik på online är genom aktiehandling, sociala medier och auktioner.

Nätet erbjuder dessutom en näst intill oändlig möjlighet till kommunikation med allt från nära och kära till främlingar på andra sidan jordklotet. Det finns som sagt mycket att göra online. Vad du dock har lust med, dikteras lika mycket av din vilja som av de alternativ du har framför dig.

Med ett så stort omfång av möjligheter, kan det ibland vara svårt att hitta rätt. Således har vi här nedan sammanställt en lista på 5 olika kanaler och mediesajter, där du kan hitta mycket av vad en nätuppkoppling har att erbjuda.

5 Kanaler och mediasajter att besöka

  • Reuters
  • Free Music Archive
  • 247 Games
  • Twitch
  • ThePirateBay

Reuters

Den första sajten vi tar upp är världens mest kända mediekanal. Reuters har existerat ända sedan mitten på 1800-talet, då inledningsvis som en nyhetsbyrå baserad i Belgien. Idag har de sitt huvudkontor i London, England, dock levererar de nyheter från världens alla hörn. Det är inte ovanligt att andra nyhetskanaler använder sig av Reuters reportage till sina egna nyhetsinslag.

Du kan besöka Reuters sajt online, där du får ta del av rykande färska nyheter. De har flertalet olika kategorier på sin sida, där de rapporterar om allt från underhållning till kultur, ekonomi och konflikter. Är du särskilt intresserad av att ta del av Reuters nyhetsutbud, kan du även bli en prenumerant. Artiklarna som publiceras på sajten är på engelska, vilket kan vara bra att känna till.

Free Music Archive

Nästa tips på kanal online som vi tipsar om är Free Music Archive. Det här var ursprungligen ett projekt som initierades av en radiokanal i USA. Målet var att erbjuda gratis musik till sina användare. Idag har sajten blivit en etablerad del av bland annat Youtube-världen, där de som skapar videor kan söka sig till sidan för att bruka sig dess kostnadsfria musik.

Även för dig om inte sysslar med Youtube-video kan Free Music Archive vara användbart. Om inget annat kommer du här kunna ladda ner låtar till din dator eller telefon, utifall att du inte har en nät-bunden musikspelare till hands.

247 Games

247 Games är en sajt på nätet dit du kan söka dig för att spela en mängd olika gratis spel. De erbjuder ett enormt spelutbud av mestadels klassiska upplevelser. Hos 247 Games kommer du bland annat kunna spela olika kortspel virtuellt. Poker och olika varianter av patienser är särskilt populära. De har även ett par riktigt roliga pussel, som kommer i olika svårighetsgrader.

Sedan finns det även gott om klassiska spel såsom Fia med Knuff, Yatzy, Spindelharpan och även monopol att spela här. Sajten är tillgänglig såväl på din dator som på telefonen och surfplattan. Således är den ett utmärkt alternativ för den som vill fördriva lite tid.

Twitch

Twitch.tv är världens största sajt för streaming av spel och livsstil. Den som inte känner till det här namnet, är minst sagt inte en van internetanvändare. Twitch har nämligen blivit enormt populärt de senaste åren. Deras tillväxt blev så stor att sajten till slut blev uppköpt av Amazon, vilka idag erbjuder särskilda prenumerationsalternativ via Amazon Prime. På Twitch kan du bland annat se mängder med olika gaming-kanaler, vilka streamar alla möjliga typer av spel.

På sajten huseras även många av de stora e-sportsturneringarna i spel såsom League of Legends och Counter-Strike. Är man inte särskilt intresserad i att se någon streama ett data- eller Tv-spel, kan man besöka Twitch för deras ”live streams”. Här ger sig streamern ut på gator och bland folk och erbjuder en bild av sin omgivning för åskådarna. Twitch har även kanaler för matlagning, musik och konst, vilka är värda att besöka!

ThePirateBay

Sist men inte minst så har vi en av de största kanalerna för media som finns. Det är även en som inte anses vara helt legal. The Pirate Bay är världens största fildelningssajt, vilken inledde sin verksamhet så långt tillbaka som i 2003 under svensk regi. Sajten grundades av Gottfrid Svartholm, Fredrik Neij och Peter Sunde, vilka sedermera blev ställda inför rätta i 2007.

Trots att grundarna fick en dom emot sig, består sajten än idag. Faktum är att den låg nere i cirka 5 minuter efter att polisen beslagtagit deras servrar. Dagens Pirate Bay är densamma som den alltid varit. Du kan besöka den för att ladda ner allt tänkbart i väg av filform, från spel till program, musik, tv-serier och filmer. Då The Pirate Bay är lika mycket ett uttryck för kulturfrihet som det är en teknologisk gigant, kommer allt du laddar ner även vara gratis. Om än olagligt i vissa statliga ögon.

Twitch Affiliate – En komplett guide för att bli en Twitch Affiliate

Vill du förvandla din passion för streaming till en lönsam karriär? Du kanske har stött på termen "Twitch Affiliate" flertalet gånger. Vid en första...

Att Investera i Spelbolag: Risker och Möjligheter

Investering i spelbolag kan vara en spännande och lönsam upplevelse. Vi lever i en tid då peleindustrin är i en snabb tillväxtfas, främst på...

Svenska tv-traditioner: 3 populära filmer som sänds samma dag varje år 

Den svenska befolkningen håller hårt i traditioner. Midsommar, Kalle Anka på julafton och nubben till påsksillen är viktiga inslag i det årliga livet som...

Förvandla Din Livsstil med Estetisk Plastikkirurgi: En Djupdykning i Bröstkirurgi

dagens samhälle är det allt vanligare att människor söker sätt att förbättra sitt utseende och öka sitt självförtroende. Estetisk plastikkirurgi har blivit ett populärt...

De bästa och mest intressanta matbaserade spelen

Tv-, dator-, mobil- och onlinespel är något som stadigt ökat i popularitet och idag är spelbranschen en av de absolut största inom nöjesbranschen. Från...