Twitch Affiliate – En komplett guide för att bli en Twitch Affiliate

Datum:

Dela:

Vill du förvandla din passion för streaming till en lönsam karriär? Du kanske har stött på termen ”Twitch Affiliate” flertalet gånger. Vid en första anblick kanske det inte är helt klart vad det innebär, men oroa dig inte! I denna guide kommer jag att bryta ner allt du behöver veta för att bli en Twitch Affiliate. Låter det spännande? Låt oss börja!

Hur man blir Twitch Affiliate – Steg-för-steg guide

Att bli Twitch Affiliate är inte så svårt som det kan verka. Först och främst behöver du uppfylla vissa krav som Twitch har fastställt. Dessa krav inkluderar att ha minst 50 följare, ha streamat minst 500 minuter under de senaste 30 dagarna, ha haft minst 7 unika sändningsdagar under de senaste 30 dagarna, och ha haft ett genomsnitt på 3 samtidiga tittare eller mer under samma period.

Om du uppfyller dessa krav kan du ansöka om att bli en framgångsrik affiliate.

Vad är Twitch Affiliate-programmet?

Twitch Affiliate-programmet är ett partnerskap mellan Twitch, världens främsta livestreaming plattform för spelare, och innehållsskapare som vill ta sitt spelande till nästa nivå. Genom att bli Twitch Affiliate kan streamers börja tjäna pengar på Twitch genom reklamintäkter, prenumerationer och bitar.

Fördelarna med att bli en Twitch Affiliate

Fördelarna med att bli en Twitch Affiliate är många. För det första ges du möjlighet att generera inkomster från din ström. Du får också tillgång till fler verktyg för att anpassa din kanal och interagera med tittare. Dessutom kan du välja emotes för dina följare att använda, och du kan även tjäna pengar på spel och produkter du säljer via Twitch. Allt detta posotionerar dig att växa din publik och bygga upp din passion till en karriär.

Aspekt Information Nytta
Affiliate-program Partnerskap mellan Twitch och innehållsskapare Möjliggör inkomstgenerering och tillgång till fler verktyg
Krav Minst 50 följare, 500 minuter streamade under 30 dagar, 7 sändningsdagar under 30 dagar, genomsnitt 3 tittare eller mer Ger en möjlighet att ansöka om att bli Twitch Affiliate
Fördelar Möjliggör inkomstgenerering, tillgång till fler anpassningsverktyg, möjlighet att sälja spel och produkter Hjälper till att växa publik och bygga upp en karriär
Twitch Världens ledande plattform för livestreaming av spel Ger en plattform för att nå en bred publik och stärka ditt varumärke

En komplett guide för att lyckas som en Twitch Affiliate

Att undervisa som en Twitch-affiliate kan vara en utmärkt inkomstkälla om du är mycket passionerad inom sändningar och spel. Affiliateprogrammet erbjuder olika ersättningsmetoder, inklusive bits, abonnenter och annonser. Det är dock inte alltid lätt att uppfylla kraven för att bli en Twitch-affiliate. Men med rätt rätt råd kan du lyckas och börja dra nytta av alla fördelar som programmet erbjuder.

Till att börja med kan du behöva investera i viss utrustning för att säkerställa att din ström är av god kvalitet. Denna utrustning kan inkludera en bra kamera, mikrofon och en snabb internetanslutning.

Twitch Affiliate-kompensation: Vad kan du förvänta dig?

Du kanske undrar vad du kan förvänta dig när det gäller ersättning som en Twitch-affiliate. Det beror på flera olika faktorer. Till att börja med kan du tjäna pengar per visning om du bestämmer dig för att inkludera annonser i dina sändningar. Du kan också tjäna pengar per försäljning om du inbjuder dina tittare att köpa spel eller andra produkter genom dina länkar.

Dessutom kan du tjäna pengar genom olika abonnemang. Twitch har tre olika abonnemangsnivåer – Tier 1, Tier 2 och Tier 3, som kostar $4.99, $9.99 och $24.99 varje månad.

10 tips för att bli en Twitch Affiliate

Här är några tips som kan hjälpa dig att bli en Twitch Affiliate:

  • Ha en konsekvent sändningsschema: Ett konsekvent sändningsschema hjälper dig att bygga en lojal publik.
  • Investera i god kvalitetsutrustning: God kvalitet på video och ljud kan göra din ström mer engagerande.
  • Förstå din publik: Ta reda på vilka spel eller ämnen din publik gillar och sänd dem.

För att bli en Twitch Affiliate behöver du varit sända minst 500 totala minuter i de senaste 30 dagarna, ha minst 7 unika sändningsdagar i de senaste 30 dagarna, ha en genomsnittlig publik på 3 eller fler tittare och ha minst 50 följare, se exempel här.

Hur man ansöker om Twitch Affiliate-programmet

För att ansöka om Twitch Affiliate-programmet behöver du först uppfylla vissa krav. När du har uppfyllt dessa krav kommer du att få en inbjudan via e-post för att bli Twitch affiliate. Inbjudan kommer också att visas på din Twitch-dashboard. Allt du behöver göra är att klicka på länken i e-posten eller din dashboard och följa anvisningarna.

Under ansökningsprocessen behöver du fylla i dina personliga uppgifter, inklusive ditt fullständiga namn, adress och betalningsinformation. Du behöver också fylla i skatteinformation.

Hur man växer och marknadsför sin Twitch Affiliate-kanal

För att framgångsrikt utveckla och marknadsföra din Twitch Affiliate-kanal är det viktigt att du är både aktiv och konsekvent. Regelbunden streaming är nyckeln till att attrahera en större publik, eftersom tittarna då vet när de kan förvänta sig att se dig sända live. När du har fastställt ett sändningsschema, se till att marknadsföra det genom alla dina sociala mediekanaler. Marknadsföring är lika kritisk som det innehåll du skapar. Nätverkande går hand i hand med detta: genom att interagera med andra streamers och deras community kan du öka din egen kanals synlighet.

Om du är intresserad av hur affiliate marketing kan vara lönsamt inom andra nischer, som onlinecasinon, kan du se exempel här. Kom ihåg, att vara en Twitch Affiliate är inte bara om spelande, det är lika mycket en fråga om att bygga en stark och engagerad community

Twitch Affiliate vs. Partner: Vilken är rätt för dig?

Är du en Twitch Affiliate som funderar på att blir en Partner? Här är några saker att överväga. Att vara en Twitch Partner innebär större förmåner som tillgång till fler inkomstströmmar och förmåga att anpassa din kanal mer. Men det kommer också med mer ansvar och högre förväntningar.

Som en affiliate har du möjlighet att tjäna på dina sändningar, men med mindre press att följa med täta uppdateringar och sändningar. Vilket alternativ som är bäst för dig beror på dina personliga mål, din tid och dina resurser.

Twitch Affiliate-utbetalningar: Allt du behöver veta

När det gäller utbetalningar för Twitch Affiliates, finns det några saker att ha i åtanke. Först och främst, utbetalningar utförs 15 dagar efter månadens slut, så länge du har uppnått en utbetalningströskel på $100. Detta betyder att om du tjänar mindre än $100 under en viss månad kommer dina intäkter att rullas över till nästa månad. När det gäller vilka typer av inkomst du kan tjäna, kommer det att bero på vilka funktioner du har aktiverat på din kanal. Dessa kan inkludera försäljning av spel och spelartiklar, donationer eller ”tips” från tittare, och försäljning av kanalabonnemang och annonser.

Optimera din Twitch Affiliate-prestation

Att dra full fördel av dina Twitch Affiliate-resultat kräver kontinuerlig optimering. Det är inte tillräckligt att bara överföra spelet du spelar och vänta på att tittarna strömma in. Du bör aktivt sträva efter att förbättra dina sändningar, interagera med din publik och förstå vilket innehåll som fungerar bäst för din kanal. Använd Twitch Analytics för att övervaka dina prestationer och identifiera vilka områden du ska fokusera på förbättringar. Överväg också att investera i högkvalitativ streamingutrustning för att ge din publik den bästa möjliga visningsupplevelsen. Tänk på att ju nöjdare din publik är, desto större chans har du att omvandla dem till betalande prenumeranter.

Sammanfattning

Så, om du vill bli en Twitch Affiliate och maximera dina potentiella inkomster från plattformen, bör du fokusera på att förbättra dina sändningar och engagera din publik regelbundet. Denna kanaloptimering är avgörande för att öka antalet följare och potentiella prenumeranter. Kom ihåg, kvalitet framför kvantitet är nyckeln här. Med engagerande och intressant innehåll kommer du att kunna bygga upp en lojal publik som är villiga att stödja ditt arbete monetärt. Lycka till med din Twitch Affiliate-resa!

Vanliga frågor – FAQ

Kan alla bli en Twitch Affiliate?

Ja, men det finns vissa krav som måste uppfyllas. Twitch har etablerat krav på kanalstorlek, sändningstid och åskådarantal för att säkerställa att endast de mest engagerade och framgångsrika sändarna kan ansöka om att bli en Twitch Affiliate.

Hur mycket kan jag tjäna som en Twitch Affiliate?

Det kan variera mycket. Det beror på flera faktorer, inklusive hur många prenumeranter du har, hur många människor som tittar på dina sändningar och hur mycket donationer du får. Men kom ihåg att det kräver en hel del arbete att bli framgångsrik på Twitch.

Hur ansöker man om att bli en Twitch Affiliate?

Om du uppfyller alla krav kan du ansöka direkt från din Twitch-dashboard. Om din ansökan godkänns, kommer du att bli inbjuden att delta i Twitch Affiliate Program via e-post.

Att Investera i Spelbolag: Risker och Möjligheter

Investering i spelbolag kan vara en spännande och lönsam upplevelse. Vi lever i en tid då peleindustrin är i en snabb tillväxtfas, främst på...

Svenska tv-traditioner: 3 populära filmer som sänds samma dag varje år 

Den svenska befolkningen håller hårt i traditioner. Midsommar, Kalle Anka på julafton och nubben till påsksillen är viktiga inslag i det årliga livet som...

Förvandla Din Livsstil med Estetisk Plastikkirurgi: En Djupdykning i Bröstkirurgi

dagens samhälle är det allt vanligare att människor söker sätt att förbättra sitt utseende och öka sitt självförtroende. Estetisk plastikkirurgi har blivit ett populärt...

De bästa och mest intressanta matbaserade spelen

Tv-, dator-, mobil- och onlinespel är något som stadigt ökat i popularitet och idag är spelbranschen en av de absolut största inom nöjesbranschen. Från...

Underskattade tjänster som kan underlätta din vardag

Det finns många tjänster som ofta underskattas, men som kan underlätta din vardag för både vanliga sysslor och för stora händelser. Tänk på att...